Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Aquaheat.be
Aquaheat.be

Types zwembadrolluiken

Zwembadrolluiken: tips en advies

Een zwembadrolluik is handig om je zwembadbad net en proper te houden. Je voorkomt er ook mee dat dieren of kinderen in het zwembad vallen. Ontdek er meer over in dit artikel.







 

Er zijn verschillende types zwembadrolluiken beschikbaar. Enerzijds zijn er de inbouwmodellen, anderzijds zijn er ook de opbouwrolluiken. Elke soort heeft zijn voor-en nadelen.

Opbouwrolluiken

Een opbouwrolluik wordt uiteraard buiten het zwembad gemonteerd. Daardoor is het ook vrij zichtbaar. Je kan dit nadeel vermijden door een decoratieve omkasting te gebruiken. Het is het goedkoopste type in de zwembadrolluiken. Het is vrij eenvoudig te monteren. Heb je een niet zo groot budget? Dan kun je hiervoor kiezen. Wat vooral van belang is, is de stof waaruit het luik zelf gemaakt is. Kwalitatieve stoffen (en dus duurdere stoffen) zullen bestand zijn tegen hagel. Andere goedkopere stoffen waarschijnlijk niet. Hou hier rekening mee bij het kiezen van je luik.

Ingebouwd zwembadluiken

Dit type is duurder dan het opbouwrolluik. Bij dit systeem zijn de zwembadlamellen volledig verwerkt in het zwembad. Het grote voordeel is dat ze op die manier niet zichtbaar zijn. Dat draagt natuurlijk bij aan het esthetisch aspect van je zwembad. Als je al gekozen hebt voor een design zwembad, dan is een ingebouwd rolluik zeker aan te raden boven een opbouwsysteem. Het oog wil ook wat.

 

Zwembadrolluik: voordelen en nadelen

  • + Energiebesparing: het isoleert goed, waardoor de warmte niet verloren gaat
  • + Veilig: beschermt kinderen en huisdieren tegen vallen.
  • + Beschermt tegen algen: bespaar jezelf tijd en moeite dankzij een rolluik.
  • + Proper: beschermt je zwembadwater tegen vallende bladeren en andere vuil.

 

  • – Duur: het heel veel voordelen en dat vertaalt zich in de prijs.
  • – Vuil op de lamellen: je water blijft proper, maar op het luik zelf kan wel vuil vallen. Dat kan meegenomen worden tijdens het oprollen ervan.
  • – Niet altijd bestand tegen hagel: kijk goed naar de kwaliteit van het luik. Het gebeurt vaak dat lamellen niet bestand zijn tegen hagelstenen.